Зв’язатися з нами

Слідкуйте за нами:

Всесвітній День Української Хустки (ДУХ)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Підтримати прєкт:

Всесвітній День Української Хустки (ДУХ) – це щорічне свято, яке має на меті об’єднати жінок зі всього світу для збереження українських традицій. Ініціаторкою свята виступила засновниця нашого благодійного фонду – Людмила Станіславенко. Вперше свято відзначили у Вінниці 7 грудня 2019 року.

Основні заходи ДУХ

  1. Флешмоби «Зроби фото/відео з хусткою»
    • Жінки публікують свої світлини з хустками у соцмережах з хештегом #УкраїнськаХустка. У 2019 році понад мільйон учасниць долучилися до флешмобу.
  2. Майстер-класи та навчання
    • Для дівчат та жінок влаштовуються майстер-класи та навчання, як правильно в’язати хустку.
  3. Національні та міжнародні флешмоби
    • У 2020 році у Вінниці був встановлений національний рекорд: «Міжнародний флешмоб впродовж доби. Найбільша кількість жінок в українських хустках».

Музичний супровід

Людмила Станіславенко разом з відомими вінничанками зняли кліп на пісню «Хустка, Хусточка, Хустина…», слова і мелодію до якої написали Віра Майборода та Неля Майборода.

Благодійна діяльність

Після початку повномасштабного вторгнення, організатори свята проводять благодійний збір коштів для Захисниць України. Імена благодійників, які зробили донати на потреби війська, вносять на офіційний прапор свята.

ДУХ швидко завоював популярність серед українок як в межах країни, так і за її кордонами. Це свято не лише сприяє збереженню традицій, але й зміцнює зв’язки між українськими жінками по всьому світу.

    Facebook
    Twitter
    LinkedIn

    Залиште, будь ласка, свій номер телефону і ми вам обов'язково передзвонимо